Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ ζελέ φράουλα

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην απολαυστική συνταγή κέικ με ζελέ φράουλας! 🍓🍰 Αυτό το επιδόρπιο είναι ένας παραδεισένιος συνδυασμός υγρών στρώσεων κέικ, λαχταριστού ζελέ φράουλας και αφράτης επικάλυψης σαντιγί. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή απλώς για να ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για γλυκό. Με τα ζωηρά χρώματα και τις αναζωογονητικές του γεύσεις, αυτό το κέικ είναι βέβαιο ότι θα είναι το καλύτερο σε κάθε επιδόρπιο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Παντεσπάνι
2 επίπεδα

Ζελέ φράουλας
1 φλιτζάνι

σαντιγί
2 φλιτζάνια

Φρέσκιες φράουλες
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το αριστούργημα Strawberry Jelly Cake, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Δύο ταψιά για κέικ 8 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικός αναδευτήρας
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Σύρμα σχάρα για ψύξη
  • Μαχαίρι για στρώση κέικ
  • Οφσετ σπάτουλα για πάγωμα
  • Ψυγείο για ψύξη

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας δύο στρώσεις παντεσπάνι 8 ιντσών. Μπορείτε είτε να τα φτιάξετε από την αρχή είτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που έχετε αγοράσει από το κατάστημα εάν δεν έχετε χρόνο.
2. Μόλις ψηθούν και κρυώσουν οι στρώσεις του κέικ, κόψτε προσεκτικά κάθε στρώση στη μέση οριζόντια για να δημιουργήσετε τέσσερις λεπτές στρώσεις συνολικά. *Συμβουλή: Ένα οδοντωτό μαχαίρι λειτουργεί καλύτερα για αυτήν την εργασία.*
3. Τοποθετήστε μια στρώση κέικ στο πιάτο ή τη βάση για κέικ. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα μια γενναιόδωρη ποσότητα ζελέ φράουλας.
4. Τοποθετήστε απαλά μια άλλη στρώση κέικ πάνω από το ζελέ και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να στοιβαστούν και οι τέσσερις στρώσεις με ζελέ φράουλας ενδιάμεσα.
5. Τώρα, καλύψτε ολόκληρο το κέικ με σαντιγί χρησιμοποιώντας μια όφσετ σπάτουλα. Να είστε γενναιόδωροι και να δημιουργείτε όμορφα στροβιλίσματα και κορυφές για μια εντυπωσιακή παρουσίαση.
6. Για την τελευταία πινελιά, διακοσμήστε το κέικ με φρέσκες φράουλες. Μπορείτε να τα τακτοποιήσετε ολόκληρα ή να τα κόψετε σε φέτες για μεγαλύτερη οπτική εμφάνιση.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για το κέικ ζελέ φράουλας θα ποικίλλει ανάλογα με το αν θα επιλέξετε να ψήσετε τις στρώσεις του παντεσπάνι από την αρχή ή να χρησιμοποιήσετε αυτές που έχετε αγοράσει από το κατάστημα. Εάν επιλέξετε σπιτικό παντεσπάνι, αφήστε περίπου 2 ώρες για ψήσιμο και ψύξη. Η συναρμολόγηση του κέικ με το ζελέ και τη σαντιγί πρέπει να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά. Συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας και της συναρμολόγησης, μπορείτε να περιμένετε περίπου 2,5 έως 3 ώρες για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν προετοιμάζετε τις στρώσεις του παντεσπάνι από την αρχή, φροντίστε να ακολουθήσετε τη συνταγή με ακρίβεια για να επιτύχετε μια ελαφριά και αφράτη υφή.
– Αν χρησιμοποιείτε στρώσεις παντεσπάνι που αγοράσατε από το κατάστημα, ελέγξτε τη φρεσκάδα και την ποιότητά τους πριν προχωρήσετε στη συνταγή.
– Βεβαιωθείτε ότι οι στρώσεις του κέικ έχουν κρυώσει τελείως πριν τις κόψετε και τις στρώσετε για να μην θρυμματιστούν.
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σφιχτές κορυφές για σφιχτό και σταθερό γλάσο.
– Βάλτε το συναρμολογημένο κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις και το ζελέ να δέσει σωστά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320 kcal

Συνολικό Λίπος
16g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
55 mg

Νάτριο
180 mg

Υδατάνθρακες
38 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
26g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για μια κομψή παρουσίαση, σερβίρετε αυτό το Strawberry Jelly Cake σε διακοσμητική βάση για κέικ ή πιατέλα. Μπορείτε να το γαρνίρετε με πρόσθετες φρέσκες φράουλες, φύλλα μέντας ή βρώσιμα λουλούδια για έξτρα χρώμα. Ως πλευρική εναλλακτική, μπορείτε να σερβίρετε φέτες από αυτό το κέικ με μια κούκλα επιπλέον σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Ο συνδυασμός του κρεμώδους κέικ και του φρουτώδους ζελέ σίγουρα θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε αυτό το κέικ ζελέ φράουλας, καλύψτε το χαλαρά με πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για να το διατηρήσετε φρέσκο ​​και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Εάν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να διαρκέσει έως και 4-5 ημέρες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε τις πρώτες 2-3 ημέρες για βέλτιστη φρεσκάδα. Πριν σερβίρετε τυχόν φέτες που έχουν απομείνει, αφήστε τις να καθίσουν σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρώς.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτό το κέικ με ζελέ φράουλας όχι μόνο ικανοποιεί τα γλυκά σας αλλά προσφέρει και ορισμένα οφέλη για την υγεία:

  1. Φράουλες: Γεμάτες με βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, οι φράουλες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και συμβάλλουν στη συνολική υγεία της καρδιάς. Προωθούν επίσης υγιές δέρμα και βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

  2. Κέικ παντεσπάνι: Αν και το παντεσπάνι δεν είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών, η χρήση αλεύρου ολικής αλέσεως μπορεί να προσθέσει κάποιες ίνες στη συνταγή. Επιπλέον, το παντεσπάνι είναι χαμηλότερο σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλα είδη κέικ.

  3. Σαντιγί: Αν και η σαντιγί πρέπει να απολαμβάνετε με μέτρο, προσθέτει μια νότα απόλαυσης σε αυτό το κέικ. Η σαντιγί με βάση τα γαλακτοκομικά παρέχει μικρές ποσότητες ασβεστίου, βιταμίνης Α και βιταμίνης D.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των φρουτωδών γλυκών, μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Κέικ λεμονάδας βατόμουρου: Ένα γευστικό κέικ με άρωμα λεμονιού με στρώση με αφράτη γέμιση βατόμουρου και από πάνω αφράτο γλάσο.

  2. Μπάρες Cheesecake Blueberry: Απολαύστε κρεμώδεις μπάρες cheesecake που στροβιλίζονται με ζωηρή γέμιση μύρτιλλου σε μια βουτυρώδη κρούστα κράκερ Graham.

  3. Κέικ καρύδας μάνγκο: Απολαύστε τροπικές γεύσεις με στρώματα υγρού κέικ καρύδας, ζουμερό μάνγκο και λαχταριστό γλάσο κρέμας καρύδας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η εξαίσια συνταγή κέικ με ζελέ φράουλας αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως η Dominique Ansel και η Christina Tosi. Η τεχνογνωσία τους στο συνδυασμό γεύσεων και υφών έχει επηρεάσει τη δημιουργία αυτού του απολαυστικού γλυκού. Τα ζωηρά χρώματα και τα παιχνιδιάρικα στοιχεία στις δημιουργίες τους με ενέπνευσαν να δημιουργήσω ένα οπτικά εντυπωσιακό κέικ που έχει τόσο καλή γεύση όσο φαίνεται. Ενσωματώνοντας φρέσκες φράουλες και ένα λαχταριστό ζελέ φράουλας, στοχεύω να αποτυπώσω την ουσία του καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά. Αυτή η συνταγή είναι μια απόδειξη της δημιουργικότητας και της ικανότητας αυτών των μαγειρικών ιδιοφυιών, επιτρέποντάς σας να ζήσετε τη μαγεία τους στη δική σας κουζίνα.

Τώρα, ήρθε η ώρα να φορέσετε την ποδιά σας, να μαζέψετε τα υλικά σας και να ξεκινήσετε ένα ταξίδι γλυκιάς απόλαυσης με αυτή τη συγκλονιστική συνταγή Κέικ με ζελέ φράουλα. Καλό ψήσιμο! 🍓🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button