Εύκολες συνταγές

Εύκολη συνταγή για κέικ με βατόμουρο

Εύκολη συνταγή για κέικ με βατόμουρο

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Easy Cake Raspberry είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει την πικάντικη γλυκύτητα των σμέουρων με ένα υγρό και αφράτο κέικ. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, είτε διοργανώνετε ένα μέρος είτε απλά λαχταράτε μια νόστιμη απόλαυση. Η απλότητα αυτής της συνταγής καθιστά εύκολη την προετοιμασία και το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό κέικ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το Raspberry Easy Cake, θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης (ένα μεγάλο και ένα μεσαίου μεγέθους)
  • Ηλεκτρικός αναδευτήρας
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Σπάτουλα
  • Τύπα για κέικ (στρογγυλή 9 ιντσών)
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης
  • Φούρνος

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C). Λαδώνουμε και στρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών με λαδόκολλα.

Βήμα 2:

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ελάτε στην άκρη.

Βήμα 3:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρεμάστε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 2-3 ​​λεπτά με ηλεκτρικό μίξερ σε μέση ταχύτητα.

Βήμα 4:

Προσθέστε τα αυγά, μια κάθε φορά, στο μπουτύρου-ζάχαρη, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.

Βήμα 5:

Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά, εναλλάξτε με τη γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν, αποφεύγοντας την υπερβολική ανάμειξη.

Βήμα 6:

Διπλώστε απαλά τα φρέσκα σμέουρα στο κουρκούτι. Προσέξτε να μην τα συνθλίψετε. θέλετε να κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το κέικ.

Βήμα 7:

Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ και λειάνετε την κορυφή με μια σπάτουλα.

Βήμα 8:

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.

Βήμα 9:

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή για εύκολο κέικ με βατόμουρο είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών, την προετοιμασία της ζύμης και την τοποθέτηση του κέικ στο φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 45-50 λεπτά και ο χρόνος ψύξης είναι επιπλέον 10-15 λεπτά. Έτσι, συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να έχετε ένα λαχταριστό σπιτικό κέικ έτοιμο να το κάνετε μέσα σε μια ώρα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

🌱 Για όσους ακολουθούν έναν βίγκαν τρόπο ζωής, υπάρχουν μερικές απλές αντικαταστάσεις που μπορείτε να κάνετε για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή:

  • Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan μαργαρίνη ή λάδι καρύδας.
  • Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα vegan αντικατάσταση αυγών ή σάλτσα μήλου.
  • Χρησιμοποιήστε γάλα φυτικής προέλευσης (όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας) αντί για κανονική γάλα.

Με αυτές τις εναλλαγές συστατικών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φιλική προς τους vegan εκδοχή αυτού του Raspberry Easy Cake που θα εξακολουθεί να είναι εξίσου νόστιμη και χορταστική.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👨‍🍳 Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το Raspberry Easy Cake σας αποδεικνύεται τέλειο κάθε φορά:

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι σε θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε. Αυτό θα βοηθήσει να αναμειχθεί ομαλά και ομοιόμορφα.
  • Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά τις μπαταρίες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό και σκληρό κέικ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Όταν διπλώνετε τα φρέσκα βατόμουρα, χρησιμοποιήστε απαλά τα χέρια για να μην τα συνθλίψετε. Ολόκληρα τα μούρα θα προσθέσουν εκρήξεις γεύσης και υφής στο κέικ.
  • Για να δείτε ομοιόμορφο ψήσιμο, περιστρέψτε τη φόρμα του κέικ μέχρι τη μέση του χρόνου ψησίματος.
  • Δοκιμάστε την ετοιμότητα του κέικ βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα να έχουν κολλήσει πάνω του, το κέικ είναι έτοιμο.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το παγώσετε ή το σερβίρετε. Αυτό θα αποτρέψει το πάγωμα να λιώσει και να γλιστρήσει από το κέικ.

Τώρα που έχετε στο μυαλό σας αυτές τις συμβουλές, συνεχίστε και απολαύστε τη διαδικασία προετοιμασίας αυτού του υπέροχου Raspberry Easy Cake!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
300

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
80 mg

Νάτριο
200 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
38 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
24 g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

🍽️ Όταν πρόκειται για το σερβίρισμα και την παρουσίαση αυτού του Raspberry Easy Cake, υπάρχουν μερικές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε:

  • Παρατηρήστε το πάνω μέρος του κέικ με ζάχαρη άχνη για ένα απλό και κομψό άγγιγμα.
  • Γαρνίρετε κάθε φέτα με λίγα φρέσκα βατόμουρα και ένα κλωνάρι μόνο για ένα έντονο χρώμα.
  • Σερβίρετε το κέικ με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για περισσότερη απόλαυση.
  • Για μια έξτρα ιδιαίτερη παρουσίαση, μπορείτε να στρώσετε το κέικ με μαρμελάδα βατόμουρο και κρέμα τυριού μεταξύ των στρώσεων. Αυτό θα δημιουργήσει ένα εκπληκτικό κέικ με στρώματα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το κέικ με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ για να συμπληρώσετε τη γλυκιά του. Η Φρέσκα μούρα και μια ελαφριά σαλάτα μπορεί επίσης να σερβιριστεί στο πλάι για να προσθέσει μια αναζωογονητική αντίθεση στο πλούτο του κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση του Raspberry Easy Cake, ακολουθήστε τις οδηγίες:

  • Μόλις κρυώσει τελείως, αποθηκεύστε το κέικ σε αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη.
  • Διατηρήστε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα, είναι καλύτερο να βάλετε το κέικ στο ψυγείο για να αποφύγετε την αλλοίωση.
  • Στο ψυγείο, το κέικ μπορεί να αποθηκευτεί έως και 5 ημέρες.
  • Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής, μπορείτε επίσης να καταψύξετε το κέικ. Τυλίξτε το καλά σε πλαστική μεμβράνη και το αρχείο σε μια σακούλα κατάψυξης ή αεροστεγές δοχείο. Το κέικ μπορεί να καταψυχθεί για έως και 3 μήνες.
  • Όταν είναι έτοιμο να το πιείτε, ξεπαγώστε το παγωμένο κέικ στο ψυγείο για μια νύχτα. Φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

🌿 Το Raspberry Easy Cake περιλαμβάνει συστατικά που προσφέρουν συγκεκριμένες ιδιότητες για την υγεία:

  • Τα σμέουρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μετάλλα. Παρέχουν διαιτητικές ίνες, βιταμίνη C, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιωμένη πέψη και γενική ευεξία.
  • Το αλεύρι ολικής αλέσεως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε αυτή τη συνταγή. Περιέχει περισσότερες ίνες, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο λευκό αλεύρι.
  • Τα αυγά παρέχει μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν διάφορες βιταμίνες και μετάλλα όπως βιταμίνη Β12, βιταμίνη D και σελίνιο. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών, στη λειτουργία του εγκεφάλου και υποστηρίζουν την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
  • Η γάλα είναι πηγή ασβεστίου, βιταμίνης D και πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και τη συνολική ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Αν και αυτό το κέικ μπορεί να μην είναι η πιο θρεπτική επιλογή, η ενσωμάτωση αυτών των συστατικών μπορεί να προσθέσει κάποια θρεπτική αξία στην απολαυστική σας απόλαυση.

Παρόμοιες συνταγές

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button