Εύκολες συνταγές

Συνταγή Galette με φράουλα και μήλο

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις του καλοκαιριού με αυτή την εξαιρετική συνταγή Galette με φράουλα και μήλο. Το galette είναι μια ρουστίκ τάρτα ελεύθερης μορφής που αναδεικνύει τα ζωηρά χρώματα και τη φυσική γλυκύτητα των φρέσκων φρούτων. Σε αυτή τη συνταγή, οι λαχταριστές φράουλες και τα τραγανά μήλα περικλείονται σε μια νιφάδα, βουτυράτη ζύμη για ένα υγιεινό και ακαταμάχητο επιδόρπιο. Ο συνδυασμός από γλυκές φράουλες και τάρτα μήλα δημιουργεί μια αρμονική ισορροπία γεύσεων που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
¼ φλιτζάνι

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο (κρύο, κομμένο σε κύβους)
½ φλιτζάνι

Παγωμένο νερό
2-3 κουταλιές της σούπας

Φρέσκιες φράουλες (ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση)
2 φλιτζάνια

Μήλα (ξεφλουδισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες)
2 φλιτζάνια

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

άμυλο καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας

Αυγό (χτυπημένο, για πλύσιμο αυγών)
1

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό γαλέτα με φράουλες και μήλα, θα χρειαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και συστατικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε:

  1. Μπολ ανάμειξης: Θα χρησιμοποιηθούν για τον συνδυασμό ξηρών και υγρών συστατικών ξεχωριστά.
  2. Μπλέντερ ζαχαροπλαστικής ή επεξεργαστής τροφίμων: Χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο για να κόψετε το κρύο βούτυρο στο μείγμα του αλευριού μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
  3. Πλαστικό περιτύλιγμα: Θα σας βοηθήσει να παγώσετε τη ζύμη πριν την απλώσετε.
  4. Πλάστης: Θα χρησιμοποιηθεί για να ανοίξετε τη ζύμη σε κύκλο με το επιθυμητό πάχος.
  5. Φύλλο ψησίματος: Θα χρειαστείτε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για να ψήσετε τη γαλέτα.
  6. Πινέλο ζαχαροπλαστικής: Χρησιμοποιήστε το για να εφαρμόσετε το πλύσιμο των αυγών στην κρούστα galette για ένα χρυσαφί φινίρισμα.
  7. Φούρνος: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) πριν το ψήσιμο.

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι.
2. Προσθέστε το κρύο, κομμένο σε κύβους βούτυρο στο μείγμα του αλευριού.
3. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής ή επεξεργαστή τροφίμων για να κόψετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
4. Προσθέστε σταδιακά παγωμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
5. Πλάθετε τη ζύμη σε δίσκο, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
6. Σε ένα άλλο μπολ, ρίξτε τις φράουλες κομμένες στη μέση και τα μήλα σε φέτες με το χυμό λεμονιού.
7. Ρίξτε καλαμποκάλευρο πάνω από το μείγμα φρούτων και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθεί καλά.
8. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
9. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε την παγωμένη ζύμη σε έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 12 ιντσών.
10. Μεταφέρετε τη ζύμη που ανοίγετε σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή.
11. Τοποθετήστε το μείγμα φράουλας και μήλου στο κέντρο της ζύμης, αφήνοντας ένα περίγραμμα στις άκρες.
12. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα φρούτα, πιέζοντας όσο χρειάζεται.
13. Αλείψτε την εκτεθειμένη κρούστα με το χτυπημένο αυγό για να της δώσετε ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα όταν ψηθεί.
14. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να μαλακώσουν τα φρούτα.
15. Αφήστε τη γαλέτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της γαλέτας φράουλας και μήλου απαιτεί περίπου 45 λεπτά ενεργητικής εργασίας, συν επιπλέον 30 λεπτά για να παγώσει η ζύμη. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 75 λεπτά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Αυτό το επιδόρπιο θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τη ρουστίκ κομψότητα και τις ακαταμάχητες γεύσεις του.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

🌱 Για τους vegan, ορισμένες υποκαταστάσεις συστατικών μπορούν να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι αυτή η συνταγή ευθυγραμμίζεται με έναν φυτικό τρόπο ζωής. Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan βούτυρο ή λάδι καρύδας σε ίσες ποσότητες. Χρησιμοποιήστε ένα γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου, αντί για το πλύσιμο των αυγών. Βεβαιωθείτε ότι η κρυσταλλική ζάχαρη που χρησιμοποιείτε είναι φιλική προς τους χορτοφάγους, καθώς ορισμένες επωνυμίες επεξεργάζονται τη ζάχαρη τους χρησιμοποιώντας εξανθήματα οστών.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη συνταγή με φράουλα και μήλο Galette, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  1. Παγώστε το βούτυρο: Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι κρύο πριν το ενσωματώσετε στη ζύμη. Αυτό θα δώσει μια πιο ξεφλουδισμένη κρούστα.

  2. Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη: Ανακατεύετε τα υλικά της ζύμης μέχρι να ενωθούν. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε σκληρή κρούστα.

  3. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. Αυτό επιτρέπει στη γλουτένη να χαλαρώσει και να σφίξει η ζύμη, διευκολύνοντας το άνοιγμα χωρίς να κολλήσει.

  4. Χρησιμοποιήστε λαδόκολλα: Όταν ανοίγετε τη ζύμη και συναρμολογείτε την γαλέτα, τοποθετήστε την σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Αυτό θα αποτρέψει το να κολλήσει στην επιφάνεια και θα διευκολύνει πολύ τη μεταφορά του στο ταψί.

  5. Αφήστε ένα περίγραμμα: Όταν τακτοποιείτε τη γέμιση φρούτων στη ζύμη, φροντίστε να αφήσετε ένα περίγραμμα περίπου 2 ιντσών. Αυτό το περίγραμμα θα διπλωθεί πάνω από τα φρούτα για να δημιουργήσει το ρουστίκ σχήμα γαλέτας.

  6. Άμυλο καλαμποκιού για πάχυνση: Το να ρίχνετε τα φρούτα με άμυλο καλαμποκιού βοηθά στην απορρόφηση της υπερβολικής υγρασίας και πυκνώνει τους χυμούς καθώς ψήνεται η γαλέτα. Αυτό εξασφαλίζει σταθερό, όχι μουσκεμένο, γέμισμα.

  7. Πιέζετε τις άκρες: Καθώς διπλώνετε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα φρούτα, το πιέτες καθώς προχωράτε δημιουργεί μια όμορφη, ρουστίκ εμφάνιση. Μην ανησυχείτε μήπως το κάνετε τέλειο—οι ατέλειες προσθέτουν στη γοητεία μιας γαλέτας.

  8. Αλείψτε με αυγό: Πριν το ψήσιμο, αλείψτε την εκτεθειμένη κρούστα με χτυπημένο αυγό. Αυτό δίνει στο galette ένα γυαλιστερό φινίρισμα και το βοηθά να ροδίσει ομοιόμορφα στο φούρνο.

  9. Σερβίρετε ζεστό: Ενώ μπορείτε να το απολαύσετε σε θερμοκρασία δωματίου, είναι καλύτερο να το σερβίρετε ζεστό. Η αντίθεση μεταξύ της ξεφλουδισμένης κρούστας και του ζουμερού φρούτου είναι απολαυστική όταν είναι ακόμα ελαφρώς ζεστό από το φούρνο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (με βάση οκτώ μερίδες) του Strawberry and Apple Galette:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
260

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
47 mg

Νάτριο
78 mg

Υδατάνθρακες
36g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
15 g

Πρωτεΐνη
3g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις μάρκες που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Το Strawberry and Apple Galette είναι ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο που μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορους τρόπους για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις εξυπηρέτησης και παρουσίασης:

  1. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη: Λίγο πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε ελαφρά την γαλέτα με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά. Αυτό προσθέτει μια πινελιά γλυκύτητας και βελτιώνει την εμφάνισή του.

  2. Σερβίρετε με σαντιγί ή παγωτό: Συνοδέψτε τη ζεστή γαλέτα με μια κούκλα φρεσκοτριμμένη κρέμα ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Το κρεμώδες και δροσερό συνοδευτικό εξισορροπεί τέλεια τις γεύσεις και τις υφές.

  3. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας: Προσθέστε ένα έντονο χρώμα και φρεσκάδα γαρνίροντας τη γαλέτα με μερικά κλωνάρια φρέσκιας μέντας. Όχι μόνο βελτιώνουν την παρουσίαση αλλά προσφέρουν και ένα ευχάριστο άρωμα.

  4. Συνδυάστε με μια σάλτσα φρούτων: Για επιπλέον γεύση, σερβίρετε το galette με λίγο σάλτσα φράουλας ή μήλου. Αυτό συμπληρώνει τη γέμιση και προσθέτει μια άλλη διάσταση γεύσης.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, το galette μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ως απολαυστικό επιδόρπιο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το σερβίρετε μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ για μια απολαυστική απογευματινή απόλαυση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε το Strawberry and Apple Galette, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Θερμοκρασία δωματίου: Εάν σχεδιάζετε να το καταναλώσετε εντός μιας ημέρας, μπορείτε να αφήσετε το galette σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή χαλαρά τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της υφής του και αποτρέπει το στέγνωμα.

  2. Ψυγείο: Εάν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε τα σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Το galette μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Πριν το σερβίρετε, μπορείτε να ξαναζεστάνετε μεμονωμένες φέτες στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για να αποκαταστήσετε τη ζεστασιά και το νιφάδες τους.

  3. Καταψύκτης: Για μεγαλύτερη αποθήκευση, η γαλέτα μπορεί να παγώσει. Τυλίξτε το καλά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε μια σακούλα ή δοχείο που φυλάσσει στην κατάψυξη. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως και 2 μήνες. Ξεπαγώστε το galette όλη τη νύχτα στο ψυγείο και ξαναζεσταθείτε στο φούρνο όταν είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

Θυμηθείτε να βάλετε ετικέτα στο δοχείο αποθήκευσης με την ημερομηνία για να παρακολουθείτε τη φρεσκάδα του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η γαλέτα φράουλας και μήλου όχι μόνο ικανοποιεί τις επιθυμίες σας για γλυκά, αλλά προσφέρει και ορισμένα οφέλη για την υγεία:

  1. Φράουλες: Αυτά τα ζωντανά μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και διαιτητικές ίνες. Προάγουν την υγεία της καρδιάς, υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και συμβάλλουν στην υγιή πέψη.

  2. Μήλα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες, τα μήλα βοηθούν στην πέψη, βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button