Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με ρολό βατόμουρου

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις εκλεκτές γεύσεις και τις λεπτές υφές του Raspberry Roll Cake μας, ένα απολαυστικό επιδόρπιο που θα συναρπάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την ελαφρότητα του παντεσπάνι με τη ζωντανή γλυκύτητα των φρέσκων σμέουρων, δημιουργώντας μια αρμονική συγχώνευση που είναι οπτικά εντυπωσιακή και εξαιρετικά νόστιμη. Με την κομψή παρουσίαση και την ακαταμάχητη γεύση του, αυτό το Raspberry Roll Cake είναι τέλειο για ειδικές περιστάσεις ή ως απολαυστική απόλαυση κάθε μέρα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Αυγά

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

Μια πρέζα
Αλάτι

1/2 φλιτζάνι
Μαρμελάδα βατόμουρο

1 φλιτζάνι
Φρέσκα σμέουρα

Ζάχαρη άχνη, για ξεσκόνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το απολαυστικό κέικ Raspberry Roll, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  1. Μπολ ανάμειξης (2)
  2. Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα
  3. Λαστιχένια σπάτουλα
  4. Κοσκινιστή
  5. Ταψί
  6. Περγαμηνόχαρτο
  7. Σχάρα ψύξης
  8. Σπάτουλα όφσετ
  9. Πετσέτα κουζίνας
  10. Κόσκινο

Επιπλέον, συγκεντρώστε τα αναφερόμενα συστατικά: αυγά, κρυσταλλική ζάχαρη, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, μαρμελάδα βατόμουρο, φρέσκα σμέουρα και ζάχαρη άχνη για ξεσκόνισμα.

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ ή χτυπήστε ελαφρά μέχρι να κίτρινο και αφράτο.
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα των αυγών. Διπλώστε τα απαλά μαζί με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά και να μην μείνουν σβώλοι.
  4. Ρίξτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα offset.
  5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι το κέικ να ροδίσει ελαφρά και να αναβλύζει όταν το αγγίζετε.
  6. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας σε μια επίπεδη επιφάνεια και πασπαλίστε τη γενναιόδωρα με άχνη ζάχαρη.
  7. Μόλις το κέικ ψηθεί, αναποδογυρίστε το αμέσως πάνω στην έτοιμη πετσέτα. Ξεκολλήστε προσεκτικά το λαδόκολλα.
  8. Ξεκινώντας από μια από τις πιο κοντές πλευρές, τυλίξτε απαλά το κέικ με την πετσέτα μέσα. Αυτό θα βοηθήσει το κέικ να διατηρήσει το σχήμα του καθώς κρυώνει.
  9. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε ρολό σε μια σχάρα ψύξης.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το Raspberry Roll Cake είναι περίπου 30 λεπτά, ο οποίος περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάμειξη των συστατικών, το ψήσιμο και το ρολό του κέικ. Ο συνολικός χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές μαγειρικές δεξιότητες και την απόδοση του φούρνου. Είναι σημαντικό να αφήσετε αρκετό χρόνο για να κρυώσει το κέικ πριν προχωρήσετε στη συναρμολόγηση.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

(Σημείωση: Αυτή η ενότητα θα πρέπει να συμπεριληφθεί μόνο εάν η συνταγή είναι κατάλληλη για vegans.)

🌱 Για τους vegan φίλους μας, έχουμε μερικές προτάσεις αλλαγής συστατικών, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μια απολαυστική vegan εκδοχή αυτού του Raspberry Roll Cake. Ακολουθούν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις:

  • Αντικαταστήστε τα αυγά με 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη ή πολτοποιημένη μπανάνα ανά αυγό.
  • Αντικαταστήστε την κρυσταλλική ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας ή οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο γλυκαντικό για vegan.
  • Χρησιμοποιήστε γάλα αμυγδάλου ή άλλο γάλα φυτικής προέλευσης ως υποκατάστατο του γαλακτοκομικού γάλακτος.
  • Επιλέξτε μια vegan μαρμελάδα βατόμουρο που δεν περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης, όπως ζελατίνη ή μέλι.

Με αυτές τις απλές αντικαταστάσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κέικ με ρολό βατόμουρου φιλικό για vegan χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👩‍🍳 Για να διασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για την προετοιμασία και το μαγείρεμα του κέικ Raspberry Roll:

  1. Χτυπήστε οπωσδήποτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κίτρινα και αφράτα. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να πετύχετε ένα ελαφρύ και αέρινο παντεσπάνι.
  2. Το κοσκίνισμα των ξηρών συστατικών βοηθά στην αφαίρεση τυχόν σβώλων και στην ενσωμάτωση αέρα στο κουρκούτι, με αποτέλεσμα μια πιο απαλή και λεπτή υφή.
  3. Όταν απλώνετε τη ζύμη στο ταψί, βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη για σταθερό πάχος σε όλο το κέικ.
  4. Μόλις ψηθεί το κέικ, το μεταφέρετε αμέσως στην έτοιμη πετσέτα και τυλίξτε το σε ρολό. Αυτό πρέπει να γίνει όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό για να αποφευχθεί το ράγισμα κατά το ρολό αργότερα.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε ρολό. Αυτό θα βοηθήσει στην εκπαίδευση του κέικ ώστε να διατηρεί το σχήμα του και να αποτρέψει το ξετύλιγμα του κατά τη συναρμολόγηση.
  6. Όταν ξετυλίγετε το κρύο κέικ, κάντε το απαλά και με προσοχή για να αποφύγετε τυχόν ρωγμές ή σπάσιμο. Το κέικ θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι ελαφρώς εύκαμπτο σε αυτό το στάδιο, καθιστώντας ευκολότερο το γέμισμα και το τύλιγμα.
  7. Όταν απλώνετε τη μαρμελάδα βατόμουρο στο ξετυλιγμένο κέικ, αφήστε ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες για να αποφύγετε την υπερχείλιση κατά το ρολό.
  8. Διασκορπίστε τα φρέσκα σμέουρα ομοιόμορφα πάνω από το στρώμα μαρμελάδας, διασφαλίζοντας ότι είναι καλά κατανεμημένα για μια έκρηξη φρουτώδους γεύσης σε κάθε φέτα.
  9. Για να πετύχετε ένα σφιχτό και τακτοποιημένο ρολό, χρησιμοποιήστε την πετσέτα ως οδηγό, ανασηκώνοντας αργά και τυλίγοντας το κέικ από τη μία άκρη ενώ αφαιρείτε την πετσέτα.
  10. Μετά το ρολό, μεταφέρετε το Raspberry Roll Cake σε πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ, με τη ραφή προς τα κάτω, για μια κομψή παρουσίαση.

Τώρα που έχετε κατακτήσει την τέχνη της προετοιμασίας και του μαγειρέματος αυτού του υπέροχου κέικ Raspberry Roll, ήρθε η ώρα να απολαύσετε κάθε απολαυστική φέτα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά μέγεθος μερίδας (1 φέτα) του Raspberry Roll Cake:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
80 mg

Νάτριο
100 mg

Υδατάνθρακες
40 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
26g

Πρωτεΐνη
5 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται. Είναι πάντα καλή ιδέα να ανατρέχετε σε συγκεκριμένες ετικέτες προϊόντων και να κάνετε τους δικούς σας υπολογισμούς εάν έχετε συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις ή ανησυχίες.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το Raspberry Roll Cake σε όλο του το μεγαλείο, μπορείτε να ξεσκονίσετε το πάνω μέρος με μια γενναιόδωρη πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη για μια νότα κομψότητας. Τακτοποιήστε μερικά επιπλέον φρέσκα σμέουρα γύρω από το κέικ ή σε μεμονωμένα πιάτα για ένα έντονο χρώμα και επιπλέον φρουτώδη καλούδια.

Για επιπλέον απόλαυση, σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι. Το κρεμώδες και δροσερό συνοδευτικό συνδυάζεται τέλεια με το μαλακό παντεσπάνι και την πικάντικη γέμιση βατόμουρου.

Εάν τα σμέουρα δεν είναι το προτιμώμενο φρούτο, μη διστάσετε να πειραματιστείτε με άλλα μούρα, όπως φράουλες ή βατόμουρα. Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε πολλά μούρα για μια ζωντανή και γευστική ανατροπή. Γίνετε δημιουργικοί και προσαρμόστε το Raspberry Roll Cake σας ανάλογα με το γούστο και την περίσταση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το Raspberry Roll Cake σας φρέσκο ​​και νόστιμο, αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Είναι καλύτερο να βάλετε το κέικ στο ψυγείο, κάτι που θα βοηθήσει να διατηρήσει την υγρασία του και να διατηρήσει τις γεύσεις του. Εάν αποθηκευτεί σωστά, το Raspberry Roll Cake μπορείτε να το απολαύσετε για έως και 3-4 ημέρες.

Αν σκοπεύετε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο εκ των προτέρων, μπορείτε να το καταψύξετε. Τυλίξτε το συναρμολογημένο και κρύο κέικ σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Μπορεί να διατηρηθεί κατεψυγμένο έως και 2-3 μήνες. Ξεπαγώστε το κέικ στο ψυγείο πριν το σερβίρετε, αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το απολαύσετε.

Είτε το γευτείτε αμέσως είτε το αποθηκεύσετε για αργότερα, το Raspberry Roll Cake σας θα συνεχίσει να ευχαριστεί τους γευστικούς σας κάλυκες με κάθε μπουκιά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το κέικ Raspberry Roll όχι μόνο ικανοποιεί τα γλυκά σας, αλλά προσφέρει και ορισμένα οφέλη για την υγεία μέσω των βασικών συστατικών του:

  1. Σμέουρα: Αυτά τα ζωηρά μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και K και διαιτητικές ίνες. Υποστηρίζουν τη συνολική υγεία, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν την υγιή πέψη.

  2. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, απαραίτητων αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών, στη λειτουργία του εγκεφάλου και στη διατήρηση της συνολικής υγείας.

  3. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Αν και δεν είναι τόσο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά όσο το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και μικροθρεπτικών συστατικών.

Αν και αυτό το κέικ είναι μια απόλαυση που πρέπει να απολαμβάνετε με μέτρο, αυτά τα συστατικά προσφέρουν κάποια θρεπτική αξία παράλληλα με τις υπέροχες γεύσεις τους.

Παρόμοιες συνταγές

Αν έχετε ερωτευτεί το κέικ Raspberry Roll, σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε μερικές άλλες απολαυστικές συνταγές που μοιράζονται την κομψότητα και την ελκυστικότητά του:

  1. Swiss Roll Strawberry: Αντικαταστήστε τις φρέσκες φράουλες με τα σμέουρα και απολαύστε τη λαχταριστή γεύση αυτής της φρουτώδης παραλλαγής.
  2. Κέικ με ρολό λεμονιού: Αγκαλιάστε τις ζωηρές γεύσεις εσπεριδοειδών με ένα δροσιστικό παντεσπάνι με λεμόνι, γεμάτο με πικάντικο τυρόπηγμα λεμονιού.
  3. Ρουλάδα σοκολάτας: Για τους λάτρεις της σοκολάτας, απολαύστε ένα πλούσιο και παρακμιακό ρολό κέικ σοκολάτας γεμάτο με βελούδινη γκανάζ ή κρεμώδη μους.

Αυτές οι παρόμοιες συνταγές προσφέρουν τις δικές τους

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button