Εύκολες συνταγές

Συνταγή Κέικ Λευκής Σοκολάτας Κεράσι

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην απολαυστική μου συνταγή για κέικ με λευκή σοκολάτα Cherry! 🍰 Αυτό το παραδεισένιο επιδόρπιο συνδυάζει τη φρουτώδη καλοσύνη των κερασιών με την κρεμώδη γλυκύτητα της λευκής σοκολάτας, δημιουργώντας μια ευχάριστη συμφωνία γεύσεων. Είναι η απόλαυση για κάθε ειδική περίσταση ή όταν λαχταράτε απλά μια πινελιά απόλαυσης.

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που χρειάζονται για να δημιουργήσετε αυτό το απολαυστικό αριστούργημα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι
Τσιπς λευκής σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

3
Αυγά

1 φλιτζάνι
Γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στο μισό

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δώσετε ζωή σε αυτό το υπέροχο κέικ, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης 🥣
  • Ηλεκτρικό μίξερ (ή σύρμα) 🧁
  • Λαστιχένια σπάτουλα 🍴
  • Τηγάνια για κέικ 🍰
  • Περγαμηνόχαρτο 📜
  • Σχάρα ψύξης 🌀
  • Συρμάτινο σύρμα 🔗
  • Κοσκινάκι για το κοσκίνισμα των ξηρών συστατικών 🕳️
  • Φούρνος 🌡️
  • Μαχαίρι ή πίτας κερασιού (για να κουκουλώσετε και να κόψετε τα κεράσια στο μισό) 🍒

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και αλείψτε τις φόρμες για κέικ με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος. Στρώνουμε τον πάτο των ταψιών με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση.
  2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, κρεμάστε το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα.
  3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και χτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Αυτό εξασφαλίζει μια λεία και αέρινη υφή στη ζύμη του κέικ μας.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κοσκινίστε αυτά τα ξηρά συστατικά στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης.
  5. Ρίξτε σιγά σιγά τη γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να ενωθεί καλά.
  6. Διπλώστε απαλά τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και τα φρέσκα κεράσια χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα. Τα κεράσια θα προσθέσουν εκρήξεις φρουτώδης νοστιμιάς σε κάθε μπουκιά!
  7. Μοιραάζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ και λειαίνουμε τις κορυφές με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μιας σπάτουλας.
  8. Το να προθερμάνετε ταψιά στο φούρνο και ψύξτε για 30-33 ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  9. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα κέικ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το Cherry White Chocolate Cake είναι περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου που χρειάζεται για το ψήσιμο και την ψυχή. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή που εγγυάται λαχταριστά αποτελέσματα!

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαλακώσει το ανάλατο βούτυρο πριν κάνετε την κρέμα με τη ζάχαρη. Αυτό που σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια λεία και αφράτη υφή.
  • Όταν προσθέτετε τα αυγά, σπάστε τα ξεχωριστά σε ένα ξεχωριστό μπολ για να αποφύγετε να προσθέσετε λάθος κομμάτια κελύφους στο κουρκούτι.
  • Το κοσκίνισμα των ξηρών συστατικών βοηθά στην αφαίρεση τυχόν σβώλων και εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή σε όλο το κουρκούτι.
  • Το διπλώνοντας απαλά τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και τα κεράσια που αποτρέπονται από το να βυθιστούν στο κάτω μέρος του κέικ κατά το ψήσιμο.
  • Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, μπορείτε να πασπαλίσετε το επάνω μέρος του κρύου κέικ με τη ζάχαρη άχνη ή να το διακοσμήσετε με επιπλέον φρέσκα κεράσια.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα αυτού του λαχταριστού κέικ λευκής σοκολάτας κερασιού:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
17 g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
70 mg

Νάτριο
160 mg

Υδατάνθρακες
51 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
32g

Πρωτεΐνη
6g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι εκτιμήσεις και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να παρουσιάσετε αυτό το υπέροχο κέικ Cherry White Chocolate, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να προσθέσετε μερικές τελευταίες πινελιές. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

  1. Παρατηρήστε το πάνω μέρος του κέικ με ζάχαρη άχνη για κομψή και χιονισμένη εμφάνιση.
  2. Γαρνίρουμε το κέικ με φρέσκα κεράσια από πάνω ή γύρω από τις άκρες. Προσθέτει ένα αναδυόμενο χρώμα και βελτιώνει τη συνολική παρουσίαση.
  3. Για επιπλέον απόλαυση, περιχύστε λιωμένη λευκή σοκολάτα πάνω από το κέικ. Όχι μόνο εντυπωσιακό, αλλά προσθέτει και ένα επιπλέον στρώμα κρεμώδους γλυκύτητας.
  4. Σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Ο συνδυασμός των κρεμωδών επικαλύψεων με τις φρουτώδεις γεύσεις των κερασιών και της λευκής σοκολάτας είναι απλά θεϊκός.

Αν θέλετε να συνδυάσετε αυτό το κείμενο με μερικές εναλλακτικές επιλογές, ακολουθήστε μερικές προτάσεις:

  1. Μια ελαφριά σαλάτα με εποχιακά φρούτα θα ήταν μια αναζωογονητική επιλογή. Συμπληρώνει τη γεύση του κέικ ενώ παρέχει μια έντονη αντίθεση.
  2. Σερβίρετε το κέικ με μια πλευρά σπιτικής κομπόστας κερασιού ή κουλούρι. Η έντονη γεύση κερασιού θα ενισχύσει κάθε μπουκιά.
  3. Ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι συνοδεύει ευχάριστα αυτό το κέικ, εξισορροπώντας τη γλυκιά του με ένα ζεστό και ανακουφιστικό ρόφημα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το Cherry White Chocolate Cake σας φρέσκο ​​και νόστιμο, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Εάν υπάρχουν υπολείμματα, αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν αποθηκεύσετε.
  2. Τυλίξτε το κέικ σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή το δοχείο σε αεροστεγές δοχείο για να μην στεγνώσει.
  3. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Ωστόσο, εάν ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός ή υγρός, είναι καλύτερο να βάλετε στο ψυγείο για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του.
  4. Όταν μπαίνει στο ψυγείο, το κέικ θα παραμείνει υγρό και αρωματικό για έως και 5 ημέρες. Φροντίστε να το καλύψετε καλά για να αποφύγετε τη μεταφορά οσμών.
  5. Αν θέλετε να καταψύξετε το κέικ για μεγαλύτερη αποθήκευση, τυλίξτε μεμονωμένες φέτες ή ολόκληρο το κέικ σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και αλουμινόχαρτο. Μπορεί να καταψυχθεί έως και 2 μήνες. Ξεπαγώστε στο ψυγείο πριν τις φέτες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Εάν απολαμβάνετε αυτό το κέικ λευκής σοκολάτας κερασιού, μπορείτε επίσης να αποκομίσετε ορισμένα στοιχεία για την υγεία από τα βασικά συστατικά του:

  1. Τα κεράσια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.
  2. Η λευκή σοκολάτα περιέχει ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για γερά οστά και δόντια, και παρέχει μικρή ποσότητα σιδήρου.
  3. <Το γάλα συμβάλλει στην υγρασία του κέικ προσθέτει συστατικά συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνη.

  4. Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και παρέχουν διάφορες βιταμίνες και μετάλλα, όπως η βιταμίνη Β12 και το φύλλο.
  5. Η χρήση αλευριού για όλες τις χρήσεις παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και μικρές ποσότητες φυτικών ινών και πρωτεΐνης.

Θυμηθείτε να διαβάσετε αυτό το κέικ με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν έχετε ερωτευτεί τον συνδυασμό κεραών και λευκής σοκολάτας, ακολουθούν μερικές παρόμοιες συνταγές που μπορείτε να κάνετε:

  1. Μάφιν λευκής σοκολάτας κερασιού: Αυτές οι λιχουδιές χειρός συνδυάζουν τις γεύσεις των κερασιών και της λευκής σοκολάτας σε μια βολική μορφή μάφιν. Ιδανικό για απόλαυση εν κινήσει!
  2. Cheesecake με λευκή σοκολάτα Cherry: Αφεθείτε σε ένα πλούσιο και κρεμώδες cheesecake εμποτισμένο με λευκή σοκολάτα και από πάνω από μια λαχταριστή κομπόστα κεράσι. Είναι ένα επιδόρπιο για ειδικές περιστάσεις.
  3. Cherry White Chocolate Blondies: Αυτές οι μαστιχώδεις και παρακμιακές μπάρες διαθέτουν το ακαταμάχητο δίδυμο κεράσια και λευκή σοκολάτα. Είναι ιδανικά για να ικανοποιήσουν το γλυκό σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κέικ με λευκή σοκολάτα κερασιού είναι εμπνευσμένη από μερικά από τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου της μαγειρικής:

  1. Nigella Lawson: Γνωστή για τις παρήγορες και απολαυστικές συνταγές της, τα επιδόρπια της Nigella δεν παραλείπουν ποτέ να εντυπωσιάσουν. Η φιλοσοφία της να απολαμβάνει το φαγητό με απόλυτη ευχαρίστηση λάμπει μέσα σε αυτό το υπέροχο κέικ.
  2. Yotam Ottolenghi: Οι καινοτόμοι γευστικοί συνδυασμοί του Ottolenghi και η έμφαση στα φρέσκα υλικά ενέπνευσαν την προσθήκη κερασιών σε αυτό το κλασικό κέικ λευκής σοκολάτας. Οι συνταγές του γιορτάζουν πάντα τις τολμηρές γεύσεις και την όμορφη παρουσίαση.

Αυτοί οι σεφ συνεχίζουν να εμπνέουν αμέτρητους λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο με τις δημιουργικές και νόστιμες δημιουργίες τους και ελπίζω ότι αυτή η συνταγή δικαιώνει τη μαγειρική τους τέχνη. Απολαύστε κάθε στιγμή της διαδικασίας ψησίματος και απολαύστε κάθε λαχταριστή μπουκιά από το Cherry White Chocolate Cake! 🍒🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button