Εύκολες συνταγές

Συνταγή για επιδόρπιο με γάλα βατόμουρου

Συνταγή για επιδόρπιο με γάλα βατόμουρου

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο γάλακτος βατόμουρου είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει την κρεμώδη ομορφιά του γάλακτος με τη δροσιστική έκρηξη μύρτιλων. Είναι μια τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών, καθιστώντας το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Η απαλή και λαχταριστή συνοχή του γλυκού που σας αφήσει να θέλετε περισσότερο με κάθε κουταλιά. Είτε είστε λάτρης του βατόμουρου είτε απλά αναζητάτε ένα απολαυστικό επιδόρπιο για να ικανοποιήσετε το γλυκό σας, αυτή η συνταγή πρέπει να δοκιμάσετε!

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Γάλα
2 φλιτζάνια

Φρέσκα βατόμουρα
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι

άμυλο καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Σαντιγί (προαιρετικά)
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο με γάλακτος μύρτιλλων, θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους
– Χτυπάμε με σύρμα ή κουτάλι για ανακάτεμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
– Μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος
– Ψυγείο για ψύξη

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε τη γάλα, τα φρέσκα βατόμουρα, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το εκχύλισμα βανίλιας.

Βήμα 2:

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια απαλή βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσετε τα βατόμουρα και να κάνετε το μείγμα.

Βήμα 3:

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Βήμα 4:

Μεταφέρετε το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργασία τροφίμων και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

Βήμα 5:

Ρίξτε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και να δέσει.

Βήμα 6:

Μόλις κρυώσει, γαρνίρετε με σαντιγί και μια χούφτα φρέσκα βατόμουρα από πάνω για μια επιπλέον πινελιά γεύσης και παρουσίασης.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το επιδόρπιο Blueberry Milk είναι περίπου 10 λεπτά. Ωστόσο, το γλυκό επιπλέον 2 ώρες ψύξης στο ψυγείο για βέλτιστη γεύση και υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να βελτιώσετε το γευστικό προφίλ αυτού του επιδόρπιου γάλακτος μύρτιλλων, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα ξύσμα λεμονιού ή μια στύψιμο φρέσκου λεμονιού στο μείγμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του μαγειρέματος. Το εσπεριδοειδή θα συμπληρώσει τη γλυκύτητα των βατόμουρων και θα δημιουργήσει μια απολαυστική ισορροπία. Επιπλέον, εάν προτιμάτε μια πιο λεία υφή, μπορείτε να στραγγίσετε το μείγμα με λεπτό πλέγμα πριν το ρίξετε σε μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος. Μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε και να πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις και γαρνιτούρες για να κάνετε το επιδόρπιο ακόμα πιο ελκυστικό οπτικά και νόστιμο!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Πρωτεΐνη
4g

Υδατάνθρακες
26g

Παχιά
3,5 g

Ίνα
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτό το επιδόρπιο Blueberry Milk μπορεί να σερβιριστεί παγωμένο σε κομψά γυαλιά σκεύη ή ατομικά μπολ. Μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω την παρουσίασή του γαρνίροντας κάθε μέρα με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας ή με ένα πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Για πρόσθετη υφή και ποικιλία, μπορείτε να σερβίρετε το επιδόρπιο με μια πλευρά από βουτυράτα μπισκότα κουλουράκια ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Ο συνδυασμός του κρεμώδους βατόμουρου με την τραγανή γεύση των μπισκότων ή την απαλότητα του παγωτού θα ανέβει το επιδόρπιο σε νέα ύψη.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του επιδόρπιου Blueberry Milk, φυλάσσεται καλύτερα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί και 3 επιτρέπετε να κάνετε τα υπολείμματα ή να το φτιάξετε εκ των προτέρων για μια ειδική περίσταση. Απλώς φροντίστε να καλύψετε σωστά το δοχείο για να αποφύγετε τυχόν οσμές να επηρεάσουν τη γεύση του γλυκού.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το επιόρπιο Blueberry Milk προσφέρει όχι μόνο απολαυστικές γεύσεις αλλά και πολλά για την υγεία. Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μετάλλα, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της συνολικής ευεξίας. Είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και προάγουν την υγιή πέψη. Η γάλα παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο και πρωτεΐνη, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών και την ανάπτυξη των μυών. Είναι ένας νόστιμος τρόπος να ενσωματώσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης φρουτωδών επί των φρουτωδών, μπορείτε επίσης να τις άλλες συνταγές, όπως παρφέ γιαουρτιού φράουλας, πανακότα βατόμουρου ή πουτίγκα Chia με καρύδα μάνγκο. Αυτές οι συνταγές παρέχουν παρόμοια ισορροπία γεύσεων και υφών, χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα για να δημιουργήσουμε υπέροχα επιδόρπια που είναι ταυτόχρονα δροσιστικά και χορταστικά.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Κατά την ανάπτυξη αυτής της συνταγής, άντλησα έμπνευση από διάφορους ειδικούς στη μαγειρική, όπως ο Gordon Ramsay και η Nigella Lawson. Το πάθος τους για τη δημιουργία καινοτόμων αλλά προσβάσιμων πιάτων με ενέπνευσε πάντα να πειραματίζομαι με γεύσεις και υφές. Ελπίζω αυτό το επιδόρπιο Blueberry Milk να σας φέρει τόση χαρά και ικανοποίηση όπως και για μένα κατά τη δημιουργική διαδικασία. Απολαύστε κάθε κουταλιά με χαμόγελο!

Τώρα, ας κατευθυνθούμε στην κουζίνα και ας δημιουργήσουμε αυτό το δελεαστικό επιδόρπιο γάλακτος βατόμουρου που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button